Gezondheid

Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijk gebreken. Om goede gezonde conditie te bereiken en handhaven is een continu proces van aanpassingen aan de levensstijl van mensen en holistisch benadering van gezondheidszorgverlener, waaronder meer aandacht voor preventieve behandelingen.

Gezondheid.newIn Chinese cultuur, gezondheid is sterk verbonden met Taoïstische filosofie, er is de allesomvattende universele natuurwet van ‘Dao” (of Tao = Weg), waaraan men zich als mens moet aanpassen. De natuur zou bestuurd worden door de interactie van de kosmische krachten van Yin en Yang energie, zoals dag en nacht, zomer en winter, oud en jong, gezondheid en ziekte, leven en dood, enz. Daarom zien we mensen vroeg in de ochtend begin te oefenen met Taiji of Qigong stijl bewegingen in de openbaar park.

Traditionele Chinese geneeskunde is gebaseerd op deze dynamische Yin en Yang cirkel van Taoïsme. Alles wat zich tussen hemel en aarde bevindt energie, ook het menselijk lichaam, naast de circulatie van bloed en lymfe ook een circulatie van energie plaats vindt dat alles in ons lichaam continu in beweging houdt. Het energetisch evenwicht geraakt verstoord bij het optreden van ziekte, dat gebuurt bij menselijke lichaam evenals het milieu in de natuur. De gezondheid hangt af van een goede harmonie tussen deze twee krachten van Yin en Yang energie.

In China, traditionele gezondheidszorg waaronder kruiden tonic recept, eten volgens vijf elementen, oefening van Qi gong en Taiji, aanpassing van lijfstijl, blijven een zeer belangrijke rol te spelen in het voorkomen en genezen van veel verschillende ziekten.

Om meer informatie bekijken, kunt u op één van onderstaande menu klikken, waardoor u wordt doorgelinkt naar specifieke webpagina:

[ess_grid alias=”Menu gezondheid”]