De Praktijk

TCM Praktijk Z.G. Yang, opgericht in Hilversum 1989, is gericht op de holistische benadering van Taoïsme, dat betekent: men behandelt niet alleen  de ziekte, maar ook de patiënt als geheel. Men kijkt ook naar de energie toestand en de achtergrond van een patiënt, zijn of haar persoonseigenschappen, de omgeving en emotioneel-fysieke relaties, enz.

Acupuncturist Z.G. Yang is aangesloten bij beroepsvereniging NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur). De kosten van acupunctuur behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed via een aanvullende polis. Zie Vergoedingoverzicht lijst. Voor een bezoek aan acupuncturist Z.G Yang heeft u geen verwijsbrief nodig van uw huisarts.

De praktijk houdt aan hygiënische voorschriften zoals het gebruik van steriele wegwerpnaalden. De behandelbank is een sterk model voor fysiotherapie  met schone papier op de bank. Vanzelfsprekend in een hygiënische omgeving.

Onze praktijk is toegankelijk voor rolstoelen.

Openingstijden:

  • Maandag   10.00 – 18.00 uur
  • Dinsdag      10.00 – 18.00 uur

Onze praktijk alleen te bezoeken op afspraak.

Tel. 035-6237753
Mobiel. 06-38353738

TCM is één van de oudste vormen van natuur geneeskunde, met holistische benadering die gebaseerd op de Taoïsme filosofie van de interactieve relaties tussen geest en lichaam, mensen en natuur. Integratie van oosterse- en westerse geneeskunde is een effectieve benadering in diagnose en behandelingen. Dat houdt in: de klachten van patiënt worden niet alleen onderzocht en geanalyseerd  door middel van reguliere geneeskunde, maar ook door traditionele pols/ tong- en Zang Fu patroon diagnose. Bovendien is er meer aandacht voor aanpak van de oorzaak van de klachten in plaats van alleen symptoombestrijding.

In feite kunnen TCM en reguliere geneeskunde elkaar versterken, daarnaast staat TCM er om bekend dat die een aantal klachten kan behandelen die vanuit in de reguliere geneeskunde beperkt behandelbaar zijn zoals hooikoorts, chronische vermoeidheid, hoofdpijn/migraine, menstruatie/menopauseklachten, artrose, reuma en huidaandoeningen.

Diagnose

TCM 4 diagnose     Polsdiagnose     Tongdiagnose     Geïntegreerde diagnose

Behandelingen

Acupunctuur     Moxatherapie     Cupping     Tuinatherapie     Fytotherapie     Voedingsadvies

Samenvatting:

  • geïntegreerde diagnostiek: pols en tong diagnose, Zang Fu patronen en vijf elementen analyse in combinatie met plaatselijk onderzoek en eventueel uitslag van het medische rapport.
  • holistische benadering: behandeling richt zich op de algemene disharmonie van het lichaam in plaats van een specifiek orgaan of lichaamsdeel door middel van acupunctuur, kruidenrecept, moxatherapie, guasha, cupping, en tuina massage.
  • geïntegreerde geneeswijze: 1. advies van aanpassingen aan de levensstijl. 2. voedingsadviezen zoals eten volgens vijf elementen en zuur-base evenwicht van voeding. 3. ontspanningsoefeningen van Taiji en Qigong.