Blog over China
Cultuur & Natuur
Het is eigenlijk onmogelijk om éen Chinese eetcultuur te beschrijven. Doordat het land zo groot is en doordat het door zoveel verschillende soorten mensen bewoond wordt zijn er veel verschillende soorten keukens ontstaan; de Beijing keuken, de Kantonese keuken, de Sichuankeuken en de Shanghaikeuken, er zijn in totaal 12 soort keukentechnieken. De Chinese keukens staan erom bekend dat ze tot een van de fijnste keukens ter wereld behoren. Voor éen gerecht worden heel veel verschillende producten gebruikt om zo een geraffineerde smaak te creeëren. Chopsticks Het gebruik van eetstokjes verbetert ook de hand oog coördinatie, ontwikkeling van de hersenen, het verbeteren van zelfvertrouwen en bewustzijn, vooral bij kinderen. De Dim sum hapjes zijn vooral gericht op de Kantonese of Shanghai keuken stijl. In China wordt Dim Sum hapjes bij ontbijt en lunch gegeten in lokale theehuizen en in restaurants. Bij Dim Sum wordt meestal geconsumeerd met veel thee en bijgerechten zoals gebakken rijst, noedels en verse groenten.
Deze “chop-sticks” ontstonden zo rond 2000 jaar voor Christus. Messen worden alleen gebruikt in de keuken, niet op tafel. De stokjes zijn handig gereedschap om voedsel mee naar de mond te brengen.
TCM professionele activiteiten:
1. Senior docent van European Academy of Traditional Medical Science en Dutch Acupuncture Academy:
2. Senior docent en stagebegeleider van Shenzhou Open Universiteit in Amsterdam
3. bestuurslid van Association TCMned
3. lid van Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur sinds 1990
Praktijk is aangesloten bij de Koepel Alternatieve Behandelwijzen voor klachtenregeling