Blog over China

Cultuur & Natuur

Draak

Chinese Keuken

Chinese-Feast with watermarkHet is eigenlijk onmogelijk om éen Chinese eetcultuur te beschrijven. Doordat het land zo groot is en doordat het door zoveel verschillende soorten mensen bewoond wordt zijn er veel verschillende soorten keukens ontstaan; de Beijing keuken, de Kantonese keuken, de Sichuankeuken en de Shanghaikeuken, er zijn in totaal 12 soort keukentechnieken.

De Chinese keukens staan erom bekend dat ze tot een van de fijnste keukens ter wereld behoren. Voor éen gerecht worden heel veel verschillende producten gebruikt om zo een geraffineerde smaak te creeëren.

Chopsticks
Deze “chop-sticks” ontstonden zo rond 2000 jaar voor Christus. Messen worden alleen gebruikt in de keuken, niet op tafel. De stokjes zijn handig gereedschap om voedsel mee naar de mond te brengen.

Het gebruik van eetstokjes verbetert ook de hand oog coördinatie, ontwikkeling van de hersenen, het verbeteren van zelfvertrouwen en bewustzijn, vooral bij kinderen.

Dim SumDim Sum

De Dim sum hapjes zijn vooral gericht op de Kantonese of Shanghai keuken stijl. In China wordt Dim Sum hapjes bij ontbijt en lunch gegeten in lokale theehuizen en in restaurants. Bij Dim Sum wordt meestal geconsumeerd met veel thee en bijgerechten zoals gebakken rijst, noedels en verse groenten.