Als Chinees acupuncturist en fytotherapeut, heb ik alle arts opleidingen waaronder acupunctuur en kruidengeneeskunde in China gedaan tussen 1973 en 1980, 10 jaar gewerkt in diverse ziekenhuizen in Shanghai.

 

Acupuncturist Yangzg
1987-1989 werkt bij Academisch Ziekenhuis Groningen

In 1986 kwam ik naar Nederland op uitnodiging van Prof. Jan van Willigen, docent aan de  Medische Universiteit van Groningen. Na 2 jaar werk ik voltoid a onderzoek scriptie van Acupunctuur voor Pijn-bestrijding in het UMCG.

Van 1993-2021 ben ik docent aan diverse TCM instituten:

  1. European Academy of Traditional Medical Science (EATMS)
  2. Shenzhou Open Universiteit of TCM Amsterdam;
  3. Nei-Jing Acupunctuur School in Nederland;
  4. Chinese Kruiden opleiding Bao Ku in Utrecht;
  5. Jing-Ming TCM College in België;
  6. Hara Shiatsu school in Oostenrijk

Lid van Nederlandse Vereniging van Acupunctuur Sinds 1990

Bestuurslid van TCMned Association sinds 2015

Tegenwoordig ben ik docent en stagebegeleider in de gebied van acupunctuur en kruidengeneeskunde bij Shenzhou Open Universiteit te Amsterdam. Vele leerlingen in mijn stagekliniek hun praktijk ervaring opgedaan.

Door de combinatie van de westerse medische kennis en traditionele Chinese genesekunde heb ik meer dan 30 jaar expertise op de gebied van zogenoemde geïntegreerde geneeskunde. Daardoor heb ik ook veel ervaring opgedaan om mensen beter te kunnen helpen met acupunctuur en kruiden. Mijn sterke punten zijn ontsteking-pijnbestrijding, het aanpakken van allergie problemen, chronische vermoeidheid, niet alleen de klachten in het begin helpen te verminderen maar ook de oorzaken proberen te ontdekken. In meeste gevallen, geef ik ook voedingsadvies, vooral aan mensen met een zwakke weerstand en allergie problemen. Chinees is mijn moedertaal, maar ik spreek vloeiend Engels en Nederlands. Mijn favoriete hobby’s zijn reizen en fotograferen (Zie mijn favoriet fotos bij header slideshow boven de menu, meer lees hier: www.zgyangfotografie.nl; zgyangphotography.com). In mijn vrije tijd geniet ik van natuur en kunst.

Sinds 1990 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur en aangesloten bij het Register van Beroepsbeoefenaren in de Complementaire Zorg (RBCZ), behandelingen van acupunctuur worden daardoor vergoed door de meeste ziektekostenverzekeringen.