TCM Nieuws

Anti-inflammatoire en antimicrobiële effecten van Hitte-eliminerende Chinese Kruiden: een actueel overzicht

Ontsteking is een normale immuunrespons; maar als de regulatie van ontsteking van het lichaam niet functioneert, dan zal het een nadelig effect hebben op het lichaam. Hoewel het gebruik van moderne geneesmiddelen voor ontsteking een verlichtend effect heeft, is het nog steeds onbevredigend. Bovendien veroorzaakt de opkomst van geneesmiddelresistente stammen en zelfs nieuwe soorten micro-organismen significante morbiditeit en mortaliteit. Onlangs is meer aandacht besteed aan kruidengeneesmiddelen voor de behandeling van verschillende ziekten vanwege het vermogen van de kruiden om meerdere doelwit-signaleringstrajecten en hun meervoudige werkingsmechanismen te beïnvloeden. Aldus hebben een groot aantal studies gerapporteerd over de ontstekingsremmende en antimicrobiële effecten van de traditionele Chinese kruiden. Literatuuronderzoek werd uitgevoerd door systematisch elektronisch zoeken uit te voeren in PubMed, Science Direct, Google Scholar en in boeken. Deze recensie heeft een lijst met 11 hitte-opruimende Chinese kruiden (HCCH’s) met inbegrip van Scutellaria baicalensis (黃 芩 Huáng Qín), Coptis chinensis (黃連 Huáng Lián), Flos Lonicerae (金銀花 Jīn Yín Hūa), Forsythia suspensa (連翹 Lián Qiào), Isatidis Folium (大青葉 Dà Qīn Yè), Radix Isatidis (板藍根 Bǎn Lán Gēn), Viola yedoensis (紫花地丁 Zǐ Huā Dì Dīn), Pulsatilla Radix (白頭翁 Bái Tóu Wēn), Andrographis paniculata (穿心蓮 Chuān Xīn Lián), Houttuynia cordata (魚腥草 Yú Xīng Cǎo), ​​en Patrinia Herba (敗 醬 草 Bài Jiàn Cǎo), ​​die ontstekingsremmende en antimicrobiële effecten hebben, en de effecten ervan hebben beschreven via verschillende werkingsmechanismen en meerdere doelen. Hun vermogen om meerdere doelwit-signaleringsroutes te beïnvloeden en hun mogelijke werkingsmechanismen die bijdragen aan hun ontstekingsremmende en antimicrobiële activiteit kunnen verband houden met hun actie van het verwijderen van warmte en het tegenwerken van toxiciteit. Verdere studies zijn nodig over de verzameling van HCCH’s om het gedetailleerde werkingsmechanisme van kruiden in deze groep te kennen voor de beoordeling van effectief medicijn.

Introductie

Ontsteking is een onderdeel van de immuunrespons die infectie kan voorkomen door de productie van pro-inflammatoire cytokines en het genereren van inflammatoire mediatoren als reactie op microbiële producten. [1] Hoewel ontsteking cruciaal is voor het behoud van de gezondheid en integriteit van een organisme, kan het ontstekingsproces, als het ontstekingsproces slecht onder controle is, massale weefselvernietiging en een reeks kettingreacties veroorzaken. [2,3,4] De huidige behandeling van inflammatoire aandoeningen omvat uitgebreide gebruik van niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen en corticosteroïden. Hoewel het gebruik van moderne geneesmiddelen voor ontsteking een verlichtend effect heeft, is het nog steeds onbevredigend. [5] Bovendien worden bacteriële resistentie tegen antibiotica en de opkomst van nieuwe soorten micro-organismen een steeds groter probleem over de hele wereld, met aanzienlijke morbiditeit en mortaliteit tot gevolg. [6,7] Om dit probleem te bestrijden, hebben nieuwe antibiotische en ontstekingsremmende verbindingen behoefte aan te vinden die zowel effectief als veilig zijn.

Traditionele Chinese geneeskunde (TCM) wordt al duizenden jaren in China gebruikt voor de preventie en behandeling van verschillende ziekten. [6,8,9] TCM gebruikt de yin-yang-theorie om de organisatiestructuur, fysiologische functies en pathologische veranderingen in het menselijk lichaam en om de diagnose en behandeling van ziekten te begeleiden. [5,10] Hoewel yin en yang tegenstrijdig van aard zijn, zijn ze voor elkaar afhankelijk van elkaar. Het in balans houden van yin en yang is erg belangrijk om de gezonde toestand van het menselijk lichaam te behouden. De TCM-theorie stelt dat het voorkomen van de ziekte afhangt van de interactie tussen zheng qi (niet-pathogene qi) en xie qi (pathogene qi). Het idee van ziekte is de strijd tussen pathogene qi en niet-pathogene qi; in dit strijdproces zullen er veranderingen zijn tussen yin en yang. TCM is van mening dat de variatie tussen het slechte aspect en de gezonde trend het voorkomen van een ziekte bepaalt. Daarom ligt bij TCM inflammatoire en antimicrobiële therapie in het versterken van de gezonde trend en het verdrijven van het slechte aspect om een ​​evenwichtige staat tussen yin en yang te behouden. [5,11]

Kruidengeneesmiddelen zijn een van de belangrijkste componenten van TCM, die al lang worden gebruikt voor de verschillende soorten ziektebehandeling. De afgelopen tijd maakt het een snelle vooruitgang in wetenschappelijk onderzoek en trekt het veel aandacht vanwege de goede therapeutische effecten en de minimale bijwerkingen van de kruiden. [6,8,12] Chinese kruiden die worden gebruikt voor de behandeling van ziekten zijn gegroepeerd in vele categorieën. Een daarvan is hitte-opruimende Chinese kruiden (HCCH’s). Kruiden in deze groep zijn meestal koud van aard en kunnen warmte opruimen, vuur zuiveren, droge vochtigheid, koelen bloed en giftig materiaal verlichten. Hun belangrijkste actie is het opruimen van de binnenwarmte, en dus worden ze als antipyretisch beschouwd. [11,13] Vanwege al deze eigenschappen kunnen HCCH’s effectief zijn bij de behandeling van ontstekingsziekte en microbiële infectie. Deze review probeert het effect samen te vatten van HCCH’s die anti-inflammatoire en antimicrobiële activiteiten hebben getoond en hun werkingsmechanismen.

Bron:
Previous Post
Effecten van Xiaoshuang capsule op neurovasculaire functies bij cerebrale ischemie
Next Post
Toepassing van traditionele Chinese geneeskunde vermindert gebruik van corticosteroïden bij kinderen met atopische dermatitis

Related Posts

No results found.