TCM Nieuws

Acupunctuur pijnbestrijding is gekoppeld met immuunsysteem

Acupunctuur en immuniteit sHet fenomeen van de acupunctuur is complex en dynamisch. Uit recente informatie blijkt dat acupunctuur neemt zijn acties op pijn en het immuunsysteem processen. De koppeling van deze twee systemen gebeurt via de algemeen signaalmoleculen, dwz opioïde peptiden.

Daarbij veronderstellen we dat opioïde activering leidt tot de verwerking van opioïde peptiden uit hun precursor, Proenkephaline en de gelijktijdige afgifte van antibacteriële peptiden die in het precursor ook. Aldus kan centraal zenuwstelsel pijn circuits gekoppeld immuunversterking.

Bovendien acupunctuurnaald manipulatie opgewekt signaal toeneemt bilateraal in het gebied van de primaire en secundaire somatosensorische corticies in de menselijke hersenen, zoals bepaald door middel van magnetische resonantie beeldvorming.

De kaarten onthullen gemarkeerd signaal afneemt bilateraal in meerdere limbische en diepe grijze structuren waaronder de nucleus accumbens, amygdala, hypothalamus, hippocampus, en ventrale tegmental gebied. Samen genomen, veronderstellen we een grote centrale zenuwstelsel baan alsook lokale pijn en het immuunsysteem modulatie tijdens acupunctuur.

Bron:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11245083

Previous Post
Acupunctuur kan helpen bij het bestrijden van ontstekingen en redden van levens
Next Post
Acupunctuur voor chronische pijnbestrijding: de grote meta-analyse

Related Posts