TCM Nieuws

Acupunctuur bij dermatologie: een historisch perspectief

Abstract

Klassieke acupunctuur richt zich vooral op de behandeling van de persoon, en in tweede instantie de behandeling van de ziekte. De symptomen” worden beschouwd als tak” uitdrukkingen van een wortel (constitutionele) onbalans.

Verschillende wortel onevenwichtigheden kan dezelfde symptomen aantonen. Vijf patiënten met eczeem, kunnen bijvoorbeeld vijf verschillende onevenwichtigheden aantonen en zouden allemaal anders worden behandeld zijn. Omdat acupunctuur behandelt de gehele persoon, het heeft bijna elke medische toestand kunnen bieden

Acupunctuur blijft een substantiële deel van de traditionele Chinese geneeskunde, die wordt gebruikt om vele toestanden van huidziekte te behandelen, zoals acne, alopecia, dermatitis, pruritus, psoriasis, rosacea, systemische lupus erythematosus, urticaria, herpes zoster, waterpokken, impetigo, lepra, vitiligo, en tinea.

Deze review introduceert de historische context van acupunctuur in de Chinese geneeskunde en hoe het zich verhoudt tot huidziekte. Specifiek, een belangrijke vraag is, wat kunnen we leren van de Ouden met betrekking tot het gebruik van acupunctuur als onderdeel van een holistisch systeem van de geneeskunde, en hoe verhoudt zich dat tot de praktijk van de moderne dermatologie?

Int J Dermatol. 2009 Jun;48(6):648-52. doi:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19538380

Previous Post
Acupunctuur heeft bijgedragen aan het academisch succes van de kinderen
Next Post
Klinische effecten bij patiënten met knieartrose behandeld met elektro-ooracupunctuur en kruiden kompress

Related Posts