TCM Nieuws

Acupunctuur als Immateriële Erfgoed – UNESCO

Acupunctuur en moxatherapie zijn vormen van traditionele Chinese geneeskunde op grote schaal toegepast in China en ook in de regio’s van Zuid-Oost Azië, Europa en Amerika. De theorieën van acupunctuur en moxibustion houden dat het menselijk lichaam fungeert als een klein universum met elkaar verbonden door kanalen.

Acupuncture UNESCOFysisch stimulatie van deze kanalen kan bevorderen de  zelflerende functies van menselijke lichaam, en herstelen de gezondheid van de patiënt. Deze stimulatie omvat het verbranden van moxa (bijvoet) of het inbrengen van naalden in punten op deze meridianen en punten, met als doel de lichaams evenwicht te herstellen en om de ziekte te voorkomen en bestrijden. Tijdens acupunctuur behandeling worden naalden afhankelijk van de individuele conditie geselecteerd en gekozen punten geprikt en Fire needlinggestimuleerd. Moxibustion is meestal verdeeld in directe en indirecte toepassingen, waarbij ofwel moxa met een schijfje gember rechtstreeks op punten of moxa sticks geplaatst worden gehouden en blijven op enige afstand van het lichaamsoppervlak om de gewenste ruimte te verwarmen. Moxa zijn gemaakt van gedroogde bijvoet bladeren.

Acupunctuur en moxibustion worden aangeleerd door middel van verbale instructie en demonstratie, overgebracht door meesterleerling relaties of door leden van een clan. Momenteel worden acupunctuur en moxtherapie ook doorgegeven via formele academische opleiding.

Introductiefilm over acupunctuur en Chinese kruiden – UNESCO

Previous Post
Nieuwe proefschrift toont aan dat acupunctuur werkt effectief bij pijnbestrijding
Next Post
Acupunctuur heeft bijgedragen aan het academisch succes van de kinderen

Related Posts