TCM Nieuws

Voordelen van bioactieve peptiden uit boekweit

Buckwheat PhytochemistryBoekweit is een soort graan voornamelijk geteeld in koude plateau en bergachtige districten. De zaden en voedselproductie gemaakt van boekweit aangetoond grote voedingswaarde en beschermende effecten ten opzichte van diverse soorten van de ziekte. In deze review, de antibacteriële, trypsine remmende, antitumor, hypocholesterol, hypotensieve en bloedglucoseverlagende effecten van boekweit eiwitten en hun enzym hydrolysaten werden samengevat en besproken. Veel natuurlijk voorkomende peptiden geïsoleerd uit boekweitzaden zijn gecertificeerd meerdere functionele verbindingen, zoals boekweit antimicrobiële peptiden, trypsine remmers, antitumor eiwitten, peptiden en hypotensieve antioxidant peptiden. Naast de trypsine remmende activiteit op proteasen, boekweit trypsine remmers toonden ook antimicrobiële activiteit tegen schimmels, Grampositieve en Gramnegatieve bacteriën. De antitumor effecten en trypsine remmende activiteit verband met de speciale actieve plaats van het peptide moleculen, terwijl de hypolipidemische eigenschap en de hypotensieve activiteit waarschijnlijk associëren met de unieke aminozuren samenstelling van boekweit eiwitten, om de reden dat de gehydrolyseerde kleine peptiden nog steeds beschikken over de betreffende activiteit. Boekweit peptiden tonen prospectieve toepassing in functie eten en traditionele geneeskunde onderzoek. En structuur-activiteit relatie van peptiden trekt veel meer belangen in de afgelopen jaren.

Bron:

Advance on the benefits of bioactive peptides from buckwheat

Date: 23 Jan 2015

Previous Post
Hypolipidemische activiteit van Boekweit (Fagopyrum esculentum)
Next Post
Cordycepin – een nieuwe chemische onderdrukker van Epstein-Barr virus replicatie

Related Posts

Menu