Cosmetische acupunctuur – face-lift

Cosmetische acupunctuur wordt aangeprezen als een natuurlijke facelift. Het prik in de huid van kleine, haar-dunne naalden langs bepaalde acupunctuur punten op het gezicht, hoofd, en lichaam creëert een positieve micro-trauma, waarvan fibroblasten wordt gestimuleerd en collageenproductie verhoogt in de huid. Bovendien, acupunctuur versterkt de spierweefsels en bevordert de doorstroming van vocht en bloed, waardoor rimpels wordt vermindert, zwellingen en verkleuringen, zoals bijvoorbeeld wallen onder de ogen, afnemen, daarna krijgt oogleden en wangen een faceliftend effect, de huid gaat stralen.

* Cosmetische acupunctuur wordt meestal niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars

Het is een moderne toepassing,  een combinatie van facelift technieken en klassieke acupunctuur. Het prik van kleine, haar-dunne naalden langs de rimpels en bepaalde acupunctuur punten creëert positieve micro-trauma effecten, waarvan fibroblasten wordt gestimuleerd en collageenproductie verhoogt in de huid, je er na een aantal behandelingen er jonger en strakker uit zou zien.

 

Cosmetisch acupunctuur steeds populairder De krant “Metro” van 5 maart jl. meldt dat Nederlanders liever een cosmetische acupunctuurbehandeling hebben dan een botox of een filler. Traditioneel zijn schoonheidsbehandelingen in China een gecombineerde toepassing van acupunctuur, kruiden, voedingsvoorschriften en leefregels.